2008. október 2., csütörtök

Szkeptikusnak lenni nem kifizetődő


Időről időre elovasom Tom Schreiter: Big Al sorozatának egy-egy könyvét.Egyszerűen, imádom!Az MLM üzletépítés fortélyait olyan szórakoztatóan csempészi be az agyakba, hogy az bámulatos. Humoros sztorijai és példái nem csak hálózatépítőknek hoz felismeréseket a helyes kommunikációval és az eredményes értékesítéssel kapcsolatban.

Tavaly Budapesten személyesen is találkoztam Vele egy fergeteges előadás kapcsán, amelyet egy MLM független tréningen tartott és mondhatom, nagy élmény volt! Azóta rengeteg egyszerű ötletét,tanácsát alkalmazom sikeresen.
Ő megint az az ember, akit szeretek ajánlani, mert nem csak beszél róla, hanem már megcsinálta, hiszen óriási mlm hálózatot épített fel és sokakat valóban meg is tanított az üzlet lépéseire és ezek az emberek hozzá hasonlóan sikeressé váltak.

Hadd idézzek egy részletet abból a könyvből, amit most olvasok,melynek címe:Big Al:Hogyan érjük el,hogy berobbanjon a hálózat?

Szkeptikusnak lenni nem kifizetődő c. fejezete

Miért pont ezt a fejezetét?

Mert gyakran megbélyegzik az üzletünket azzal, hogy nyomulós,erőszakos.Ennek van igazság alapja,hiszen minden üzlet olyan, ahogyan a benne lévő embekek csinálják azt,így az mlmben is vannak" visszautasíthatatlan" emberek:) De ez minden szakmára igaz, hiszen közvetlen vagy közvetlenül mindenki el akar valamit adni,keresztül akar valamit vinni.Találkoztál már lehengerlő ügyvéddel, tanárral,pékkel, rendőrrel....?Biztosan.

Ezért láttatni szeretném, hogy az MLM üzlet pont az az üzlet,amely nem kívánja meg ezt a magatartást, sőt kifejezetten felesleges bárkit is rábeszélni, mert csak önkéntes alapon működik.
Nekem a 6 év alatt senkit nem sikerült rábaszélni arra, hogy dolgozzon az álmaiért és változtasson az életén, ha ő maga azt nem akarta szívből, lelkesedésből és főleg, ha nem bízott meg bennem.Regisztráltak,de nem csináltak semmit.
Nem erőszak, a lehetőség nem lehetőség mindenki számára.A mi dolgunk csak annyi, hogy megkérdezzük kíváncsi-e a lehetőségre és el tudja -e képzelni, tervezi-e, hogy az élete egy részén változtatni tud és akar.Ennyi.

Figyelem, én nem az egészséges óvatosságról, a korrekt mérlegelésről beszélek, ami minden üzleti vállalkozást megelőz, hanem az örök szkeptikusról!

Ezért ez a fejezet arról szól,hogy ne harcolj a szkeptikussal,sehol az életben, mert nincs értelme!

"Láttál már valaha tüskés embert, jól fejlett szkepticizmussal?Olyan személyt, aki mindig résen van, és attól fél, hogy valaki becsapja? Mennyire könnyű számukra az MLM?
Az állandóan védekező, rémült szkeptikusok minden lehetőséget elhajtanak. Átverés után kutatnak, azt lesik, mások hogyan akarják őket kihasználni. Képtelenek elhinni, hogy valaki akár közvetlenül is segíthet nekik.Nézzünk egy tipikus példát! A szkeptikus jelölt gondolatait zárójelbe tettük.

Üzletépítő: Hadd mutassam be, hogyan tud önnek lehetőséget adni az XY Cég arra, hogy több pénzt keressen. (Az XY azért olyan nagy cég, mert megfújja a bolondok pénzét. Az biztos, hogy engem nem tudnak behúzni egy ilyen nyilvánvalóan átverős játékba.)

Üzletépítő:Az XY cég korlátozás nélküli lehetőséget kínál. Alkalmat biztosítanak az anyagi függetlenség megszerzésére.
(Az XY Cég bizonyára agymosásnak vetette alá ezt a fickót. Jól teszek, ha figyelek a zsebemre. Őszintének látszik a fazon, de lehet, hogy ez csak egy jó trükk arra, hogy higgyek neki. aztán meg majd jó pénzt kap utánam.)

Üzletépítő: Minden lehetséges módon segíteni fogom. Elköteleztem magam az XY Cégnél az Ön sikerességéért.
(Senki nem ajánl fel ingyenes segítséget. ez a fickó meg akar engem fogni, hogy pénzt kapjon utánam, én meg nem keresnék semmit.)

És a beszélgetés hasonlóképpen folytatódik. Nem számít, hogy mennyire igyekszik segíteni az üzletépítő , Szkeptikus úr ellenállásának szintje soha nem csökken. erőszakkal kiforgat mindent, visszautasítja és elidegeníti magátol a felajánlott lehetőségeket.
Mivel Szkeptikus úr úgy gondolja, hogy a világ ellene van, ő mindig azzal kezdi, hogy visszatámad. Nem számít, hogy valaki segíteni akarja őt vagy átvágni, a reakciója mindig ugyanaz:TÁMADÁS!

Mi történik hát a rendes,törvényes, jó szándékú emberekkel, akik kapcsolatba kerülnek Szkeptikus úrral? Elkerülik. Nincs szükségük egy rémült, pánikkeltő paranoid szkeptikus bánatára vagy bántására.Ezek a rendes ,jószándékú emberek inkább együttműködő jelöltekkel töltik idejüket, akik segítséget és lehetőséget szeretnének.

És most a rossz hírek.
Ha egy szkeptikus személy elhajtja magától a rendes, törvénytisztelő, jó szándékú embereket, kik maradnak,akikkel kapcsolatba kerülhetnek?
Csak azok, akik átverni, becsapni akarják, akik trükkösek, átverők, csalók, és akik lopni szeretnének tőle.
És ez visszaigazolja Szkeptikus úr számára a világról alkotott képét. Valóban mindenki, aki kapcsolatba kerül vele, át akarja vágni.Csakis ilyen emberek kerülnek a vonzáskörzetébe.
Szkeptikus úr világában mindenki csak arra utazik, hogy őt bosszantsa. Még tíz évnyi pszichoterápiával is nagyon nehéz lenne szkeptikus úrral elérni azt, hogy a hozzáállása és világról alkotott képe megváltozzék.
Hagyjuk meg hát ezt a kihívást a profi pszichiátereknek!
Inkább keressünk olyan jelölteket, akiknek szükségük van a segítségre, és akik készen állnak, akik kiváncsiak, és akik már várnak az általink bemutatott lehetőségre."

"Az ingerlékenység a fejben keletkezett blokkból származik"

Ui:
Sajnos az írás a Szkeptikus hölgyekre is igaz!

Nincsenek megjegyzések: