2008. március 30., vasárnap

Tippeld meg , meddig fogsz élni! Ezt kérik Tőlünk. Én azt is, hogy hogyan?


Igen, bevallom, egyre inkább izgat ez a nyugdíj-kérdés! Talán természetes is az én koromban, de a fiatalabbak nevében is aggódom!

Találok és olvasok cikkeket, melyek e téma körül forognak és egyre erősödik bennem a gyanú, hogy a játék arra megy ki, hogy vagy ne éljük meg a nyugdíjas korhatárt vagy időben gondoskodjunk magunkról, mert már az én korosztályomnak sem lesz, aki nyugdíjat fizetne.

Egy kicsit, mint kívülálló szemlélem az eseményeket, mert 10 éve nem vagyok alkalmazott, tehát a gondoskodás az öreg éveimről számomra már régóta saját feladat.

DE van nyugdíjas édesanyám, apósom, anyósom és ezernyi rokonom, barátom, akikért izgulok.
Miért? Mert becsületesen hajtanak és többet érdemelnének!
Mert nincsenek is tisztában a várható eseményekkel!
Mert nem hiszik el, hogy az megtörténhet, hogy a becsülettel ledolgozott évek után az állam nem gondoskodik róluk!

Az emberek pénzügyi intelligenciájának fejlesztése nem igazán érdeke a társadalomnak. Sokkal simábban működnek a dolgok, ha mindenki beolvad a néma végrehajtók tömegébe. Neked mi a véleményed? Egyetértesz? Te miben reménykedsz?

Sokszor kérdezik tőlem: miért csinálod ezt a munkát a Sunriderben? Biztosan, sokan elutasítanak és olyan sok embernek rossz a véleménye is az MLM- rendszerű cégekről? Ilyen jól megfizetnek?

Igen , nagyon- nagyon jól megfizetik azt, aki eredményeket mutat fel! Így engem is.
DE képtelenség lenne eredményeket elérnem, ha csak a pénzért csinálnám, hiszen a mi üzletünkben nem a közvetlen termékeladásból van a nagy pénz( ügynöki munka), hanem abból, hogy másokat is sikeressé teszünk.

Ehhez, pedig az kell, hogy egyre több embert megtanítsunk és segítsünk másképp gondolkodni és másképp cselekedni a boldogulása érdekében. Ez nem működne, ha csak a pénzért dolgoznánk, hiszen a személyes példamutatás nélkül üres fecsegés lenne az egész. Csináld meg és tanítsd meg másoknak is! Ez a mi szlogenünk és ettől válik hitelessé és másolhatóvá.

Ebbe elsődlegesen benne van a pénzügyi intelligencia alapos oktatása is, mellyel, ha úgy tetszik, olyan felvilágosítást végzünk el, amivel emberek életét alapjaiban vagyunk képesek megváltoztatni és olyan tudást adunk, melyhez hétköznapi életükben SOHA nem jutnának hozzá!
Ez óriási dolog és büszkeséggel tölt el, hogy ebben nap, mint nap részt vehetek.

Ez a nyugdíj kérdés is ilyen.Ha valaki odafigyel ránk, akkor nemcsak a probléma lényegét és eredetét tudjuk elmagyarázni, hanem megoldást is tudunk ajánlani!És hát, manapság a megoldásokból kínálnak kevesebbet.

Az a mélységes hit, hogy hasznos és klassz dolgot csinálok és azoknak a hálás embereknek a szeretete, akiknek eddig segíthettem, ez ad lendületet és lelkesedést a további munkámhoz. Ha ez a nyugdíj téma is csak egy embernek is szöget üt a fejébe és hajlandó másképp hozzáállni a dolgokhoz és hajlandó tenni is a változásért, már megérte Sunrideresnek lennem!

És mellékelem a Privátbankár hírlevelében leközölt hasznos cikket, melyet a Népszavából idéznek és amely újra elindította bennem a nyugdíjjal kapcsolatos okfejtést.


Nyugdíj-forradalom? Tippelje meg, meddig fog élni!

2008-03-28 07:35:00
Nyomtatás


Hosszútávon is fenntartható nyugdíjrendszeren dolgoznak a szakemberek. A javaslatok többsége markánsan eltér a jelenleg érvényes formától - írja a Népszava. A nyugdíjreform-javaslat szerint csak a 85 évnél idősebbek kapnának állami ellátást. Egy másik elképzelés azoknak adna szabad kezet, akik úgy érzik, rövidebb ideig élnek

Az idősek nem kapnának életjáradékot, 85 éves koráig mindenkinek saját magának kellene gondoskodnia a nyugdíjáról banki járadék formájában, és csak utána fizetne az állam életjáradékot. Egyebek mellett ezt javasolta Németh György szociológus-közgazdász, aki egy csapattal dolgozott a terven. Úgy véli, javaslatuk forradalmi, s hamarosan akár a kormány elé kerülhet.

A banki járadék egy adott időtartamra szóló ellátás, mely semmiféle kockázati elemet nem rejt, és örökölhető. A 85 évesnél idősebbek állami életjáradékának forrását a 85 éves koruk előtt elhunytak megmaradt nyugdíj-megtakarítására kivetett illeték fedezné, amit egy külön alapba gyűjtenének. Ebből folyósítanának számukra a korábbi, banki járadékkal egyező összeget. A megoldás munkára ösztönzési hatását tekintve tökéletes - fogalmazott a nyugdíjszakértő.

Egy másik elképzelés szerint a nyugdíjkorhatártól járna életjáradék. Központilag állapítanák meg a járadék összegét, e feladatot a kormány által kinevezett biztosításmatematikus látná el. A várható élettartam szempontjából átlagos nyugdíjat lehetne folyósítani, de aki úgy érzi, hogy az átlagosnál rövidebb ideig él majd, biztosítóhoz fordulhatna, és életjáradékot vásárolhatna. Ha a biztosító magasabb nyugdíjat kínálna, mint az állam, akkor engedélyeznék neki az életjáradék vásárlását - írja a Népszava.

A Pénzügyminisztérium a magánnyugdíjpénztárak rendszerének módosításáról egyeztet, a járadékszolgáltatás viszonyainak rendezését kívánják tisztázni. Németh György úgy fogalmazott: ez a kérdés nagy vitákat válthat ki, az üzleti szféra ugyanis az ügyfelek egyéni életjáradék-vásárlásában érdekelt.

Máté Levente, a Szegedi Tudományegyetem címzetes docense a lapnak arról beszélt, hogy a nyugdíj kerekasztal jelenleg egy 50-100 évig fenntartható nyugdíjrendszeren dolgozik. Egyelőre hatásvizsgálatokat készítenek a szakemberek, a kormány jövő év végére várja a konkrét javaslatot.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Izgalmas téma megint, és első olvasatra is szöget ütött a fejembe...
Hosszabb ideje figyelek Rád, Ibolya, tanulok tőled,(még ha nem is olyan intenzitással, ahogy mindketten szeretnénk :-(((( ),és bár a SR üzletem nem érte el még azokat a magasságokat, amit célul tűztem ki,az odafigyelésem akkor sem hiábavaló.
Szavaid nagyon összecsengenek azzal, amit most olvasok(Két ember-egy üzenet),s ma már tudom, hogy az a fajta küldetéstudat, amit Te is közvetítesz, az üzlet legfontosabb része,a cég szíve-lelke. Enélkül a legtöbb vállalkozó nem fog boldogulni.Az eredményeket egyelőre a "civil" munkám során látom, és tudom, hogy kitartással a SR munkámnak is meglesz az eredménye. De ha nem látok magam előtt másolható jó utat, már lehet, hogy feladom...
Pedig nem akarok odáig jutni, hogy azt lessem, hogy mikor jön, ill. jön-e egyáltalán a "pénzespostás", vagy hogy a gyermekeim segítségét kelljen kérnem!Van mit tennem még, de ahogy nekem, biztosan másnak is sokat segítenek a blogod bejegyzései, úgyhogy kétséged se legyen arról, hogy megérte-e Sunrideresnek lenned!
Hajni(www.vizipocok.hu)