2008. március 1., szombat

Halál a konyhában


Szeretném,ha jól kezdődne a hetetek és garantáltan könnyesre nevetnétek magatokat.
Az alábbi írás kár,hogy nem csak vicc, hanem maga a kőkemény igazság.
De először röhögjünk egy nagyot,ez legalább egészséges és utána ne feledkezzünk el elgondolkodni is!
Ebben segít egy könyv,melyet szívből ajánlok,amely a Der Spiegel szerint "riasztólövés" ételeink és környezetünk szennyezettségére vonatkozóan.Eva Kapfelsperger,Udo Pollmer:Halál a konyhában

Ha egy krimit szeretnél olvasni,akkor tessék:aflatoxinok a parikában,tisztítószerek a tojásban, higany a tonhalban,rákkeltő anyagok a kolbászban,dioxin a tejben-a modern élelmiszer-termelés és és élelmiszer-feldolgozás árnyoldalai.

És most nevessünk:
Mit kértek reggelire gyerekek?

Írta: Várhegyi László
(vitaminkiraly.hu)


Én vizet akarok. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst, sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort - de karragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!

- Egyszóvel te Tesco párizsit kérsz.

- Úgy van, anyukám. És kérlek, kenj meg hozzá egy lisztből, kis íz javítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, cellulázenzimböl, a savanyúságot szabályozó káliumacetátból és citromsavból, emulgálószerböl és kálcium-szulfátból álló kenyeret...

- Győri rozsosat?

- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/ átészterezett növényi olajat, amelyben persze van só, emulgálószer, kálium- szorbát.

- Már kenem is a Delmát, fiam.

- Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben elkevert húspép, bőrke, karragén, polifoszfát, szójafehérje, nátrium-laktát, étkezési keményítő, Pirofoszfát, antioxidáns és Na-nitrit.

- Akkor te a Zalahús műbeles virslijét kapod fiam. Hozzá természetesen tartrazinnal, kinlinnel, amaranttal, indigókarminnal színezett természetes aromával, nátrium-benzoáttal, sóval, mustármaggal, cukorral és ecettel dúsított vizet.

- Magától értetődik, Globus mustár nélkül a virsli mit sem ér, anyukám.

- Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot, aszpartámt, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és fenilalanint.

- Vitamort? Igeeeen!

- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítőt, hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót, lehetőleg E631-est és E627-est, nátriumglutamátot, módosított keményítőt, állati eredetű zsírt, élesztőport, szárított tyúkhúst és E 150-es színezéket.

- Maggi szárnyas krémleves lesz brokkolival! Hurrá!

- S utána?

- Utána pediglen búzalisztet paradicsomsűrítménnyel, sajttal, ananásszal, vízzel, növényi olajjal, nátrium-nitrittel tartósított fött sonkával, búzakeményítővel, cukorral, sóval, élesztővel és jóféle acetilezett-dikeményítő, adipáttal.

- Hawaiii!!! - Bizony, bizony, gyerekek, Hawai pizza lesz, dr. Oetker módra.

- Az a kedvencünk.

- S a tévéhez pedig, mit kaptok, na mit?

- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált élesztőport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium- glutamátot, dinátrium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis szilícium-dioxidot?

- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset. Lay's újhagymás chipset.

- S mi lesz a vacsora?

- Vacsorára pedig a két nagy gyerek eszik aszpartámmal, fenilalaninnal, K-aceszulfámmal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben kálciumfoszfáttal, vízzel és cukorral fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshús-vázdarabkák vannak.

- Én is kérek őszibarackos light joghurtot! Én is! Én is!

- Ne kiabálj, Lajoska. Te Lajoska mást kapsz ma este. Na nézd, már itt is van egy kis kóstoló: húspép, víz, zsemlemorzsa, zsiradék, liszt, panírlé, szójagranulátum, szójakoncentrátum, keményítő, fűszerek és karamellammóniás színezék, egyszóval Kot-kot baromfifasírt... Ezt szegény apád is, hogy imádta...

Hopp, kinyitja száját a kis Lajcsika...


Na... Hopp... Kinyitja száját!

Nem azt, a másikat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

:-))))))))

Névtelen írta...

Szia Ibolya!A blogod nagyon tetszik. Üdv. Fogarasiné Kati