2008. június 23., hétfő

Tudd,hogy kire hallgatsz?Vigyázz, hogy kivel beszélsz!

A napokban egy online sikertanfolyamot követek figyelemmel, Egyperces Sikerszemlélet címmel. Két dolog miatt: egyrészt igazán hiteles emberek véleményére nagyon adok, másrészt a siker titkait szüntelenül keresem és folyamatosan szeretnék fejlődni,változni a saját magam örömére és mások hasznára is.
Egy számomra hiteles ember Schlingloff Sándor, aki az ország egyik legismertebb online marketing szakembere és abszolút zöldfülüként tőle tanultam az első lépéseket online területen. Életfilozófiája és sikerszemlélete is igazán meggyőző és számomra követhető.
Hihetetlen tudású embernek ismertem meg személyesen is egy online műhelygyakorlaton("mellékesen"Közép-európai Teológiai Akadémia (KETA) tanára.), szuggesztív előadáskészsége már régóta rabul ejtett, logikus, bölcs okfejtéseiből mindig tanulok valamit. Imádom hallgatni, mert mindig van "aha érzésem", tudjátok, amikor az ember azt mondja, igen én is pont így gondolom, de még nem tudtam eddig megfogalmazni!

Legutóbbi egypercesében is egy ilyen elgondolkodtató dologról beszél: Tudd, hogy kire hallgatsz?Vigyázz, hogy kivel beszélsz!
Tudtátok, hogy döntéseink nagy része valójában mások döntése, azáltal, hogy hallgatunk rájuk?
Kevés a saját értékrendünk és mindenkitől független elhatározásunk.Ennélfogva életünk alakulása is nagyban attól függ, hogy kire hallgatunk.
Érdemes megvizsgálni mindenkinek, hogy jelenlegi életében és a múltjában kiket választott tanácsadóként és , hogy milyen összefüggés van az élettörténete és az elfogadott tanácsok között.
Aranyszabály,hogy tanácsot csak attól fogadjunk el, aki ért a kérdéses dologhoz, aki szeret és tisztel Téged és akinek érdeke, hogy jó döntést hozzál!
Ha valamelyik hibádzik már nem lehet igazán követendő a jó tanács!?
Szóval nézd meg ezt a néhány perces "jó tanácsot" Schlingloff Sándortól, klikkelj az alábbi linkre
http://www.viddler.com/explore/schlingloff/videos/68/

A folytatás is nagyon érdekes és kézenfekvő:
Ha találsz egy bölcs embert aki hisz bened, akkor viszont kérj tanácsot, kövesd és ha méltó rá ragaszkodj hozzá!

  • Ha a megfelelő embertől kéred, akkor a tanács nagy hibáktól, hosszú kerülőutaktól és sok, sok feleslegesen kiadott pénztől is megkímélhet
  • Ha van egy mentorod, légy hálás érte és kövesd...
  • Mindeközben ne feledd el, hogy egyetlen tanácsadó sem mondhatja meg, hogy mit csinálj! Az a TE döntésed kell hogy legyen!
  • A jó tanácsadó csak segít Neked a döntést meghozni, de nem veszi át azt a felelősséget, ami elidegeníthetetlenül a TIÉD!
Nézd meg ,tehát a folytatást, klikkelj az alábbi linkre!
http://www.viddler.com/explore/schlingloff/videos/69/

Egyetértesz, Neked milyen tapasztalataid vannak?

Nincsenek megjegyzések: