2008. június 10., kedd

Egy megható ausztrál történet

A következőkben egy megható történetet szeretnék Neked elmesélni, amit a héten e-mailben kaptam egy weblap hírlevelében! www.vagyvideo.hu

Nem szégyenlem bevallani, hogy sírtam, ahogy néztem a filmet!Micsoda erő van egyes emberekben ,csak Tőlük érdemes tanulni! Mennyire semmik a mi napi problémáink,mások gondjaihoz képest, melyeken naphosszat kesergünk és nem vesszük észre, ami értékelhető, amiért hálásak lehetünk.Az erő bennünk is ott van, de hajlamosak vagyunk elpazarolni és ezzel az életünket is elodázzuk!

Én, ha "letargiába" esem vagy elkezdek panaszkodni, mindig eszembe jut néhány fájdalmas sors és azonnal helyére kerülnek a dolgok. Érted, miről beszélek, ugye?
Remélem, Rád is hasonló hatással lesz, mint rám ez a rövidke film és erőt merítesz a mindennapjaidhoz és céljaid mielőbbi megvalósításához! :)

Ez a történet egy ausztrál férfiról szól, aki az "Ironman" (Vasember) versenyen vett részt a fiával, aki agyparalízissel született. A férfi nem látta akadálynak fia betegségét, keményen edzett - a fiával együtt - éveken át, míg elérkezett a próba ideje. A kb. 60 éves ausztrál férfi fiával együtt benevezett az Ironman-re.

Ez a megmérettetés erős embereknek való... embereknek nagy győzni akarással, igazán erős elhatározással. Befejezni az Ironman-t tényleg emberfeletti teljesítmény.

A megmérettetés három részből áll és szinte mindig hajnalban kezdődik:
1. Úszás tengerben vagy tóban, kb. 4 km-es szakaszon (a reggeli hidegben)
2. Az úszás befejezése után biciklire ülni, letekerni mintegy 180 km-t megszakítás nélkül, hegynek fel és le.
3. A kerékpározás után jön a maraton, 42.5 km, ami testileg, de főleg lelkileg egy rettenetesen nehéz próba.

A világbajnokok kb. 8 óra 15 perc alatt fejezik be. Egy mexikói, a tavalyi résztvevök között az első Ironman-jét 12 óra 8 perc alatt fejezte be. Az ausztrál, aki ennek a történetnek a főhőse, hihetetlen, de mintegy 17 óra alatt fejezte be. Az autópályák, pályák stb. normálisan nincsenek lezárva a helyiektől, az élet zajlik tovább, de ezt a próbát látván, és tudván, hogy kik a résztvevők, lezártak mindent a megmérettetés befejezéséig - éjszakába nyúlóan.

A legszebb és a legmeglepőbb ebben az emberben - és mindenkiben, aki ilyen jellegű rendezvényen vesz részt -, hogy sokkal erősebb mentálisan, mint fizikailag. Sikerült befejeznie a fiával, ami igazán motiváló és nagyszerű.

Szeretném ezt a nagy ajándékot megosztani veled, mert ez egy olyan videó, amely tényleg bárkit megdöbbent. Megéri megnézni. Remélem tetszeni fog, mert ez egy példa értékű élet, amely a bátorságról, szeretetről szól, büszkeségről, a nehézségek legyőzéséről és a sport iránti szeretetről.

A video címe: CAN (tudok). Mindegy, hogy sportoló vagy-e, vagy sem. Nagyra fogod értékelni ezt a videót. Kattints a linkre:

http://www.youtube.com/watch?v=GRHxHapwirw



3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Húúúúúúú....hát ez igen! Még most is beleborsózok, ha visszagondolok a filmre!
Sportolóként tudom, hogy mennyi fizikai erőfeszítés kellett ehhez a teljesítményhez,de azt is hogy mindez a fejben dőlt el.... AKARTÁK! Példaértékű számomra. És nem a sport oldaláról...
Hajni

Névtelen írta...

Húha!

Csak arra tuddok gondolni, bár bennem is lenne ennyi erő és kitartás! De ugye, mi suunrideresek tudjuk, hogy csak rajtunk múlik, hogy van-e, ígyhát én most elhatároztam, hogy igenis lesz!
Ennél jobb inspirációt most el sem tudok képzelni!

Besze Anna

Névtelen írta...

Szia! Ilyen tragédia sose érje a családomat. Három gyönyörű gyerekünk van és mi ketten egymásnak vagyunk. Annyi házaspárral találkoztam akiknek mindene meg van, ház, pénz, karrier, de gyermekük nem születik ,mert nem lehet. Nekem a mindenem ez a négy ember akár szegénységben, akár szerényen is élve.Jól kisírtam magam a filmen....Dákainé Pusztai Rita