
Szeretném,ha jól kezdődne a hetetek és garantáltan könnyesre nevetnétek magatokat.
Az alábbi írás kár,hogy nem csak vicc, hanem maga a kőkemény igazság.
De először röhögjünk egy nagyot,ez legalább egészséges és utána ne feledkezzünk el elgondolkodni is!
Ebben segít egy könyv,melyet szívből ajánlok,amely a Der Spiegel szerint "riasztólövés" ételeink és környezetünk szennyezettségére vonatkozóan.Eva Kapfelsperger,Udo Pollmer:Halál a konyhában
Ha egy krimit szeretnél olvasni,akkor tessék:aflatoxinok a parikában,tisztítószerek a tojásban, higany a tonhalban,rákkeltő anyagok a kolbászban,dioxin a tejben-a modern élelmiszer-termelés és és élelmiszer-feldolgozás árnyoldalai.
És most nevessünk:
Mit kértek reggelire gyerekek?
Írta: Várhegyi László (vitaminkiraly.hu)
Én vizet akarok. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst, sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort - de karragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!
- Egyszóvel te Tesco párizsit kérsz.
- Úgy van, anyukám. És kérlek, kenj meg hozzá egy lisztből, kis íz javítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, cellulázenzimböl, a savanyúságot szabályozó káliumacetátból és citromsavból, emulgálószerböl és kálcium-szulfátból álló kenyeret...
- Győri rozsosat?
- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/ átészterezett növényi olajat, amelyben persze van só, emulgálószer, kálium- szorbát.
- Már kenem is a Delmát, fiam.
- Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben elkevert húspép, bőrke, karragén, polifoszfát, szójafehérje, nátrium-laktát, étkezési keményítő, Pirofoszfát, antioxidáns és Na-nitrit.
- Akkor te a Zalahús műbeles virslijét kapod fiam. Hozzá természetesen tartrazinnal, kinlinnel, amaranttal, indigókarminnal színezett természetes aromával, nátrium-benzoáttal, sóval, mustármaggal, cukorral és ecettel dúsított vizet.
- Magától értetődik, Globus mustár nélkül a virsli mit sem ér, anyukám.
- Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot, aszpartámt, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és fenilalanint.
- Vitamort? Igeeeen!
- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítőt, hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót, lehetőleg E631-est és E627-est, nátriumglutamátot, módosított keményítőt, állati eredetű zsírt, élesztőport, szárított tyúkhúst és E 150-es színezéket.
- Maggi szárnyas krémleves lesz brokkolival! Hurrá!
- S utána?
- Utána pediglen búzalisztet paradicsomsűrítménnyel, sajttal, ananásszal, vízzel, növényi olajjal, nátrium-nitrittel tartósított fött sonkával, búzakeményítővel, cukorral, sóval, élesztővel és jóféle acetilezett-dikeményítő, adipáttal.
- Hawaiii!!! - Bizony, bizony, gyerekek, Hawai pizza lesz, dr. Oetker módra.
- Az a kedvencünk.
- S a tévéhez pedig, mit kaptok, na mit?
- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált élesztőport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium- glutamátot, dinátrium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis szilícium-dioxidot?
- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset. Lay's újhagymás chipset.
- S mi lesz a vacsora?
- Vacsorára pedig a két nagy gyerek eszik aszpartámmal, fenilalaninnal, K-aceszulfámmal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben kálciumfoszfáttal, vízzel és cukorral fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshús-vázdarabkák vannak.
- Én is kérek őszibarackos light joghurtot! Én is! Én is!
- Ne kiabálj, Lajoska. Te Lajoska mást kapsz ma este. Na nézd, már itt is van egy kis kóstoló: húspép, víz, zsemlemorzsa, zsiradék, liszt, panírlé, szójagranulátum, szójakoncentrátum, keményítő, fűszerek és karamellammóniás színezék, egyszóval Kot-kot baromfifasírt... Ezt szegény apád is, hogy imádta...
Hopp, kinyitja száját a kis Lajcsika...
Na... Hopp... Kinyitja száját!
Nem azt, a másikat!
2 megjegyzés:
:-))))))))
Szia Ibolya!A blogod nagyon tetszik. Üdv. Fogarasiné Kati
Megjegyzés küldése