2009. június 2., kedd

RedBull kokainnal

Ebben a RedBullról szóló hírben az író nem köntörfalaz, de azt hiszem, hogy nem is azoknak szól, akik kételkednek az igazságtartalmában. Én úgy gondolom , nem áll érdekében valótlant állítani.

Akik egy kicsit nyitott szemmel járnak az élelmiszeripar által elkövetett manipulációk területén, azok számára ez is csak egy újabb hír a többi horror mellé és nincs kétségük: eddig sem itták a RedBullt, de ezek után biztosan nem.

A világot nem tudom megmenteni a RedBulltól, de ezt a cikket, azért az orra alá nyomtam veszélyeztetett gyermekeimnek, meg elküldtem néhány kedves barátomnak, legalább ők tudjanak róla.

Lehet, Neked is van néhány ismerősöd, akinek továbbküldöd?.....


http://www.streetcarmike.com/vehicles/redbull_mini26_venturaandecr_paloalto_5_sep092006.jpg

.

Németország után ma Jordánia is betiltotta a RedBull importját és csak remélni tudjuk, hogy minden épeszű hivatal ezt teszi. A magyar ÁNTSz, ami a vitaminok betiltásával foglalkozik, még nem nyilatkozott a dologról, de azért érdemes megnéznünk, mit nyilatkoztak más országok szakértői. A német BfR és a jordán JFDA szóvivője szerint nem jelent egészségügyi kockázatot a termék fogyasztása, mivel több mint kétmillió palackkal kellene meginni, hogy kokain túladagolást érjen el valaki.

Ez a szokásos hivatalos lódítás újabb megnyilvánulása. Ugyanis a kokain esetében nem az jelenti a kockázatot, hogy túladagolja valaki RedBull formában, hanem az, hogy hozzá szokik. És ez a fontos a gyártónak. Az gond lenne, ha valaki túladagolná, de ha rászokik, az remek!

Miért mérgező a RedBull?

A kokain a legkevésbé ártalmas összetevő a RedBull és a többi hasonló energiaitalnak nevezett szemétben. A gyakorlatilag cukorból és vízből kevert italba olyan összetevőket kevernek, amik megzavarják a sejtek anyagcseréjét és miközben a cukorbetegség felé lendítik a fogyasztóját, a keringési rendszerét terhelik túl. Ennek eredményeként a közelmúltban egy 21 éves diáklány halt meg egy discoban. Az orvosi zárójelentés szerint koffeinmérgezésben, miután megivott 4 doboz RedBull energiaitalt. A koffein természetesen minden energiaital összetevői közt szerepel, mert közismerten élénkítő hatása van.

Sajnos az is közismert, legalábbis orvosi körökben, hogy a koffein cukorral igen gyorsan kimeríti az inzulin háztartást és előbb inzulin rezisztenciát, majd rövidesen kettes típusú cukorbetegséget okoz. Ha nem lenne kokain a RedBullban, akkor is megölné a fogyasztóit, csak közben amputálni kellene a végtagjaikat, lényegében megvakulnának, injekciózni és vérmintavevő tűvel kelle szúrkálni magukat és a cukorbetegség más hasonló mellékhatásaival küzdenének évekig.

Betiltva, majd engedélyezve

A RedBull már volt betiltva hazánkban. 1997-ben az OÉTI szakvéleménye alapján az ÁNTSz betiltotta a forgalmazását, mert közegészségügyi szempontból kifogásolhatónak ítélte. Nem a kokain miatt, hanem a koffein miatt. Ezt a szakvéleményt 2000-ben Gógl Árpád egészségügyi miniszter (Fidesz) valami miatt felülbírálta és saját hatáskörben engedélyezte a forgalmazást. Bárki szabadon engedheti a fantáziáját, mi miatt lépte át a miniszter a saját szakértőit és engedélyezett egy kimondottan egészségkárosító anyagot forgalmazásra.

A RedBull filléres anyagokból kevert lötty, amit egy Euro-milliárdos marketing gépezet tart kint a polcokon. Egy doboz RedBull árában az alapanyagok költsége nevetségesen kicsi, míg a reklám teszi ki a költségek jelentős részét. A cég forma-1 csapatokat finanszíroz, repülőgép versenyeket (RedBull racing) bonyolít és TV reklám kampányokat fizet, hogy elérje a végcélt: mindenki igya a termékét.

Most kokaint is hagyott benne, hogy aki egyszer megitta, az ne tudjon leszokni róla.

Forrás:

2009 június 02., kedd 09:12 Demecs IStván/Natur Hírek

Hadd jegyezzem meg csendben, hogy a Sunrider italai és" koktél receptjei" finomak és valóban energiával töltik fel a szervezetet természetes módon már több ezer éve kipróbáltan.Imádjuk és nincs miért aggódnunk.

Reggeli ital,délig biztos a pörgés, a magabiztosság, a jó problémamegoldás...

3 dl gyümölcslé vagy szójatej,1 NuPlus, 1 Fortune Delight, 1 e.kanál Vitafruit, néhány csepp Suncare+ 3 Quanary

Garantáltan 11-délig nem vagy éhes, tele vagy energiával, hiszen a szervezeted megkapott mindent, amire szüksége van.

Fogysz, ha fogyni akarsz, gyógyulsz, ha gyógyulnod kell,javítasz a sport-teljesítményeden,jobban tudsz koncentrálni,ha az a célod, de bármi is a célod,a szervezetednek lesz arra ereje,hogy elvégezze, ami éppen az aktuális feladata.

A testünk működése egy csoda,hallgasd meg itt a bal oldalon a Regeneráció CD-t!



2009. június 1., hétfő

Járványos cukorbetegség

2009 április 06., hétfő 20:53 Natúr Hírek

A cukorbetegség gyakorisága 90%-al nőtt meg az elmúlt 10 évben. Ez derül ki abból a tanulmányból, amit az amerikai Egészségügyi Hatóság (CDC) közölt, miután 33 tagállamban végeztek felmérést.

Míg 1995 és 1997 között 4,8 volt az előfordulási arány, ez 2005 és 2007 között már 9,1-et ért el. Ez az 1000 emberre mért új megbetegedések száma évente. Ez rengeteg!

A növekedés szinte teljes egészében a 2-es típusú diabétesz rovására írható, ami pedig nem más, mint amikor a korábban egészséges test elveszti a képességét az inzulin nevű hormon felhasználására és az un. inzulin rezisztencia nevű betegség áll elő.

A közlemény szerint az ok a megváltozott táplálkozási szokásokkal és a tömeges elhízással függ össze.

Mivel Magyarországon sem más a helyzet, javaslom, nézdd meg Dr. Szalay Viktor előadását, ami a közelmúltban egy táplálkozási konferencián hangzott el.